LOGO Recreatiefbewegen
Elastische trainingsbanden

Elastische trainingsbanden  

Elastische trainingsbanden zijn een goed alternatief als je op zoek bent naar een trainingsroutine die in elke ruimte gedaan kan worden. Ze dienen om het hele lichaam te trainen en kunnen aan elk niveau worden aangepast.

 

Oké, het is wel niet zo stoer als met gewichten rond sjouwen maar wel zo efficiënt.

Het is bijna een zegen om een ​​setje in je bezit te hebben. Vooral in tijd van weinig mobilitteit, isolatie en quarantaine door Corona.

Als je geen spiermassa en lenigheid wil verliezen, zijn de trainingsbanden geweldig geschikt. 

Ideaal om het hele lichaam te trainen.

De vele mogelijkheden van elastische banden

 

De elastische trainingsbanden bieden ontelbare trainingsmogelijkheden voor de ideale workout. Met deze fitness elastieken versterkt je op efficiënte wijze kleine en grote spiergroepen daardoor zijn de elastische banden geschikt voor verschillende lichaamsdelen. 
Elk kleur heeft een eigen weerstandsniveau daardoor is de training set geschikt voor sporters van verschillende niveaus.

En waar je voor gewichten veel ruimte en opslag nodig hebt, zijn elastieken zo klein dat je ze zelfs in de binnenzak van je jas kwijt kunt.

Op reis? De elastische trainingsbanden zijn licht en nemen praktisch geen ruimte in. Je kunt ze makkelijk in je koffer stoppen.

 

Het eerste dat je moet weten als je begint met de oefeningen met elastische banden, is de kleur. Deze varieert, afhankelijk van het weerstandsniveau .

 

Een set bevat meestal 5 verschillende kleuren met 5 verschillende weerstand niveaus. Hoewel de kleuren per leverancier kunnen verschillen (laat je goed voorlichten).

Extra licht (groen)

Licht(blauw)

Middel(geel)

Zwaar (rood)

Extra zwaar (zwart)

 

Wat er ook wordt gekozen, onthoud dat als je een beginner bent, je beste kunt beginnen met banden die minder weerstand geven,zoals groen of blauw.. 

Twaalf eenvoudige oefeningen met elastische trainingsbanden 

Nog even de belangrijkste kenmerken van elastische trainingsbanden

 

Oorspronkelijk gebruikt als gewrichts-of spierrevalidatie

 

De trainingbanden, ook wel elastieken of weerstandsbanden genoemd, werden aanvankelijk door fysiotherapeuten gebruikt als een vorm van gewrichts- of spierrevalidatie. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als revalidatiemethode bij patiënten die na een blessure weer wilden gaan sporten.

 

Dankzij het feit dat de elastische trainingbanden een zeer praktisch hulpmiddel zijn om spieren te versterken vanwege hun lichtheid, prijs en gebruiksgemak, zijn ze heel snel ook geaccepteerd als trainingshulp.

Henk Splinter

Oprichter van Recreatiefbewegen.

 

Als ervaringsdeskundige op gebied van sport, begrijpt hij welke rollen bewegen kan vervullen. Volgens Henk is gezondheid onbetaalbaar. Dat lang niet iedereen dit beseft is voor Henk een reden geweest voor het maken van deze website. Zijn missie is dan ook om mensen het inzicht te geven dat zij met bewegen hun eigen gezondheid voor een groot deel kunnen beïnvloeden.

Hier  kan je reageren, help ik je met advies, antwoorden, nieuwe ingevingen, een glimlach, inspiratie en een duwtje in je rug.

Meer ontdekken: