Recreatief bewegen
Over mij

Hola, ik ben Henk Splinter

                                                                     

Eigenaar en Beweeg Motivator van

Recreatief Bewegen     

                                                                     

Het menselijk lichaam is ontworpen door en voor beweging. Dus laten we het niet beperken, anders verliezen we onze natuur.  

Ik heb vanaf mijn jeugd veel aan sport gedaan. Dat was vooral op schoolrapporten goed te merken want het hoogste cijfer was bijna altijd voor gymnastiek. Het laagste overigens voor nederlandse taal en daar heb ik nog steeds ruzie mee. :-)

 

Ik hield van veel sporten, maar voetbal was toch mijn ding. Je kon mij altijd met een bal op straat of in het park vinden. Dat wierp zijn vruchten af, want uiteindelijk heb ik heb op een behoorlijk hoog niveau gevoetbald. Op mijn 28 jaar ben ik gestopt met voetbal en trainer- coach geworden Ik werkte met kinderen, jongeren en volwassenen. Met aardig wat successen al zeg ik het zelf. 

 

Naast deze nevenactiviteit ben ik vele jaren met veel plezier werkzaam geweest als sportverenigings-consulent in Lelystad. Met als doel sportbestuurders te informeren en adviseren en waar mogelijk te coachen. Ik heb daardoor een goed beeld kunnen krijgen welke positieve kanten sport en bewegen voor mensen heeft.

 

Maar ook welke nadelen. Er zijn nog steeds heel veel mensen die hun dag met veel zitten doorbrengen. Het schort er nogal eens aan dat mensen het belang van bewegen inzien!

Je kunt het overal waarnemen dat steeds meer kinderen, jongereen, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking weinig of nauwelijks bewegen.

 

Het blijkt voor veel mensen nog steeds een uitdaging is om regelmatig lichamelijke inspanning te verrichten. Iedereen weet dat het goed is, maar het blijft lastig om het (financieel) in je leven in te passen.

Dat was de conclusie uit de gesprekken die ik voerde met collega sportwijkwerkers, verenigingsbestuurders en mensen uit de wijken. Je hoeft maar om je heen te kijken om te zien dat ook vandaag de dag dit nog zo is. 

 

In 2018 ben ik met pensioen gegaan. Tijdens de laatste maanden op kantoor heb goed kunnen nadenken over een nieuwe vrijetijdsbesteding. Met mijn opgedane ervaring als consulent en coach wilde ik graag nog iets met sport en bewegen doen. De bovenstaande bevindingen brachten mij ertoe om op laagdrempelige manier en een voor iedereen toegankelijke website te maken over bewegen.

 

Een website waarbij gezondheid, plezier en ontspanning voorop moesten staan. En de lezer zelf kan bepalen op welk tijdstip hij zijn activiteiten doet.

 

Nou dat duurde even hoor! Maar na maanden van vallen en opstaan, veranderen en aanpassen kon ik dan eindelijk mijn website Recreatief Bewegen lanceren.

 

Mijn kracht ligt in het motiveren van mensen. Daarbinnen spelen mijn creativiteit, inspiratie, ervaring en kennis een grote rol. En dat deel ik graag met jou!

 

Het schrijven van blogs om mensen te motiveren op een eenvoudige manier (meer) te bewegen is mijn passie.

Daarom ligt het accent van mijn blogs vooral op bewegen en gezond bezig zijn. Sporten voor gezondheid, plezier en ontspanning dat is waar Recreatief Bewegen over gaat. Voor al die mensen die bewegen een uitdaging vinden. Maar ook voor hen die door lichamelijke en/of geestelijke inspanning zoeken naar ontspanning en fitheid van lichaam en geest.

 

Bij Recreatief Bewegen speelt wedijver met anderen en winnen dus geen rol!

 

Bewegen is echt fijn. Zoveel voordelen en zo weinig nadelen. 

In kleine stapjes van bewegen een dagelijkse gezonde gewoonte maken. Met mijn kennis en blogs wil ik jou ongeacht beperking of leeftijd aansporen (meer) in beweging te zijn. Zodat je steeds kleine stapjes gaat maken richting opwaartse spiraal. 

 

Ik bied je met mijn site geen cursus of school aan, je hoeft ook geen examen te doen. Je wordt niet beoordeeld op inzet of kennis. Je wordt niet bestraft als je het niet goed of te weinig doet.

Nee, het enige dat telt is, dat jij investeert in een gezonder, sportiever en leuker leven.

 

Henk
Nog wat weetjes over mij?
 

Ik woon met mijn vrouw Mappie in een mooi huisje met een mediteraanse tuin in Lelystad, vlak bij een prachtig watersport en natuur gebied.

 

Met twee kunstheupen sprokkel ik dagelijks mijn kilometertjes bij elkaar. Om niet dicht te groeien en gezond te blijven is dat bij mij een gewoonte geworden.

 

  • Ik vind dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn

  • Heb nogal eens ruzie met de taal (ja, irritant hé) Mijn interne alarmbel gaat namelijk niet af bij een slordige spelling. Maar ik doe mijn best!  

  • Werk aan mijn blogs het beste met rustige Spaanstalige muziek

  • Drink mijn koffie zwart en voor een ijsje kun je mij wakker maken

  • Hou van Mediterrane sferen, onze tuin, Spanje, Portugal, Palmboom, wijntje en natuurlijk de zon!

  • Heb op een behoorlijk niveau gevoetbald met als hoogtepunt in 1969 t/m 1971 als middenvelder bij Ajax

  • Kan een bal stil op mijn hoofd houden

  • Ben de springlevende radio reclamestem van uitvaartverzorger Monuta geweest

  • Ben met Sportbulletin te vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest

 

Oké, genoeg over mij

 

Om de drie weken kun je een blog verwachten

Lees de blogs van Recreatief Bewegen en ga op pad. Bewegen kan echt veel plezier geven aan iedereen. Maar pak het rustig aan en na een tijdje kijk je terug en denk je wauw, wat ben ik goed bezig.

 

Mooi, nu je sportkleding aan, stap naar buiten en de wereld wordt jouw sportschool.

 

succes!

Yoga

Hier  kan je reageren, help ik je met advies, antwoorden, nieuwe ingevingen, een glimlach, inspiratie en een duwtje in je rug.

O ja... Vind je een artikel interessant en leuk, deel het dan a.u.b met je vrienden. Hoe meer mensen door mijn blogs gaan bewegen, hoe meer mijn missie slaagt!

Interview met Henk Splinter over Recreatief Bewegen bij de omroep 

Henk Splinter bedenker van de kampioenenparade in Lelystad