Over

    Over Henk en Recreatief Bewegen                                                                   

                                                                     

Het menselijk lichaam is ontworpen door en voor beweging. Dus laten we het niet beperken, anders verliezen we onze natuur.  

Bewegen is echt fijn. Zoveel voordelen en zo weinig nadelen. Sporten voor gezondheid, plezier en ontspanning dat is waar Recreatief Bewegen over gaat. In kleine stapjes van bewegen een dagelijkse gezonde gewoonte maken. Ik ontwikkelde Recreatief Bewegen omdat voor iedereen mogelijk te maken. Blogs om elke dag kleine stapjes te maken richting opwaartse spiraal. Mijn doel is jou ongeacht beperking of leeftijd aan te sporen (meer) in beweging te zijn.

 

Bij Recreatief Bewegen ligt vooral het accent op bewegen en gezond bezig zijn. Sporten voor gezondheid, plezier en ontspanning zijn activiteiten van èèn of meer mensen. Die door lichamelijke en/of geestelijke inspanning zoeken naar ontspanning en fitheid van lichaam en geest. Wedijver met ander(en) en winnen zijn van ondergeschikt belang.

 

Nog even voor de goede orde...

 

Recreatief Bewegen biedt je geen cursus of school aan, je hoeft ook geen examen te doen. Je wordt niet beoordeeld op inzet of kennis. Je wordt niet bestraft als je het niet goed of te weinig doet.

Nee, het enige dat telt is, dat jij investeert in een gezonder, sportiever en leuker leven.

Hola! Ik ben Henk Splinter. Ik woon met mijn vrouw Mappie in een mooi huisje met een mediteraanse tuin in Lelystad, vlakbij een prachtig watersport en natuur gebied.

Vele jaren heb ik met veel plezier als sportverenigings-consulent en trainer-coach gewerkt. En heb daardoor een goed beeld kunnen krijgen welke positieve kanten sport en bewegen voor mensen heeft.

 

Te weinig bewegen

 

Maar ook welke nadelen er zitten aan niet of nauwelijks bewegen. Want het schort er nogal eens aan dat mensen het belang van bewegen inzien!

Je kunt het overal waarnemen dat steeds meer kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking weinig of nauwelijks bewegen.

 

In geprekken met mensen merkte ik dat het voor velen nog steeds een uitdaging is om regelmatig lichamelijke inspanning te verrichten. Iedereen weet dat het goed is, maar het blijft lastig om het in je leven in te passen.

 

De website maken

 

Deze bevindingen brachten mij ertoe om over bewegen een website te maken. Na maanden van vallen en opstaan, veranderen en aanpassen kon ik dan eindelijk mijn website Recreatief Bewegen lanceren.

 

Nog wat weetjes over mij?

 

Met twee kunstheupen sprokkel ik dagelijks mijn kilometertjes bij elkaar. Vooral om niet dicht te groeien en gezond te blijven is dat een gewoonte geworden.

 

  • Ik vind dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn

  • Heb nogal eens ruzie met de taal (ja, irritant hé) Mijn interne alarmbel gaat namelijk niet af bij een slordige spelling  

  • Werk aan mijn blogs het beste met op mijn oortjes Spaanstalige muziek 

  • Drink mijn koffie zwart en voor een ijsje kun je mij wakker maken

  • Hou van Mediterrane sferen, onze tuin, Spanje, Portugal, Palmboom, wijntje en natuurlijk de zon!

  • Heb op een behoorlijk niveau gevoetbald met als hoogtepunt in 1969 t/m 1971 als middenvelder bij Ajax

  • Kan een bal stil op mijn hoofd houden

  • Ben de springlevende radio reclamestem van uitvaartverzorger Monuta geweest

  • Ben met Sportbulletin te vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest

 

Oké, genoeg over mij

 

Lees de blogs van Recreatief Bewegen en ga op pad. Bewegen kan echt veel plezier geven aan iedereen. Maar pak het rustig aan en na een tijdje kijk je terug en denk je wauw, wat ben ik goed bezig.

 

Mooi, nu je sportkleding aan, stap naar buiten en de wereld wordt jouw sportschool.

 

succes!

Hier  kan je reageren, help ik je met advies, antwoorden, nieuwe ingevingen, een glimlach, inspiratie en een duwtje in je rug.

Interview met Henk Splinter over Recreatief Bewegen bij de omroep 

Henk Splinter bedenker van de kampioenenparade in Lelystad