Het menselijk lichaam is ontworpen door en voor beweging. Dus laten we het niet beperken, anders verliezen we onze natuur.  
Over mij Henk Splinter

Over Henk en Recreatiefbewegen 

 Is dat henk? Klopt, die met die roze polo op de foto. Leuk dat je mijn website bezoekt!

 

Recreatiefbewegen, info over plezierig en gezond bewegen.

 

Ik ben oprichter van de website Recreatiefbewegen. Een informatie site met het accent op bewegen voor gezondheid, plezier en ontspanning. Wedijver met anderen en winnen spelen geen rol. Gewoon fijn bewegen bij voorkeur in de buitenlucht en op een tijd die jou het beste uitkomt. Alleen of met meerdere personen. Bewegen kan zo plezierig zijn en heeft zoveel gezonde voordelen. 

Beweging

 & Zo...

Op de pagina  Beweging & Zo...  staan de categorieen en mijn blogs. Daar hang ik de motivator uit. :-). Geschreven voor mensen, die bewegen een uitdaging vinden. Maar ook voor jou die gewoon lekker lichamelijke bezig wil zijn. Of zoekt naar ontspanning en fitheid van lichaam en geest.

Het is zo leuk om voor mensen blogs te schrijven. Elke keer wordt ik weer enthousiast als ik met een nieuw onderwerp bezig ben. Maar de meeste energie haal ik uit het gegeven dat mijn blogs worden gelezen.

 

Positieve en negatieve kanten

 

Vele jaren ben ik met veel plezier werkzaam geweest als sportverenigings-consulent in Lelystad. Met als doel sportbestuurders te informeren, adviseren en waar mogelijk te coachen. Ik heb daardoor een goed beeld kunnen krijgen welke positieve kanten sport en bewegen voor mensen heeft.

 

Maar ook welke nadelen. Er zijn nog steeds heel veel mensen die hun dag met veel zitten doorbrengen. Het schort er nogal eens aan dat mensen het belang van bewegen inzien!

Ook vandaag de dag kun je overal waarnemen dat steeds meer kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking weinig of nauwelijks bewegen.

 

Vooral deze bevindingen brachten mij ertoe om op laagdrempelige manier en een voor iedereen toegankelijke website te maken over bewegen. 

 

Vanaf mijn jeugd heb ik veel aan sport gedaan

 

Dat was vooral op schoolrapporten goed te merken want het hoogste cijfer was bijna altijd voor gymnastiek. Het laagste overigens voor nederlandse taal en daar heb ik nog steeds ruzie mee. :-) 

Ik hield van veel sporten, maar voetbal was toch mijn ding. Je kon mij altijd met een bal op straat of in het park vinden. Dat wierp zijn vruchten af, want uiteindelijk heb ik op een behoorlijk niveau gevoetbald.

 

Na mijn voetbalcarrière heb ik als  trainer- coach gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Met aardig wat successen al zeg ik het zelf. 

 

Tegenwoordig fiets en loop ik met twee kunstheupen mijn kilometertjes bij elkaar. 

Want bewegen is echt heerlijk. 

Via mijn blogs deel ik dan ook graag mijn kennis met jou. Zodat jij ongeacht beperking of leeftijd (meer) in beweging komt. En kleine stapjes gaat maken richting opwaartse spiraal.

 

Wat BEWEEGT jou?

                                                                     

Nog wat weetjes over mij?
 

Ik woon met mijn vrouw Mappie in een mooi huisje met een mediteraanse tuin in Lelystad, vlak bij een prachtig watersport en natuurgebied.

 

  • Ik vind dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn

  • Heb nogal eens ruzie met de taal (ja, irritant hé) Mijn interne alarmbel gaat namelijk niet af bij een slordige spelling. Maar ik doe mijn best!  

  • Werk aan mijn blogs het beste met rustige Spaanstalige muziek

  • Drink mijn koffie het liefst Cortado en voor een ijsje kun je mij wakker maken

  • Hou van Mediterrane sferen, onze tuin, Spanje, Italiaans eten, olijfoom, wijntje en natuurlijk de zon!

  • Heb op een behoorlijk niveau gevoetbald met als hoogtepunt in 1969 t/m 1971 als middenvelder bij Ajax

  • Ben de springlevende radio reclamestem van uitvaartverzorger Monuta geweest

  • Ben met Sportbulletin te vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest

  • And last, but not least: Ik kan een bal stil op mijn hoofd houden

 

Oké, genoeg over mij

 

Om de drie weken kun je een blog verwachten

 

Lees mijn blogs en ga op pad. Pak het rustig aan en na een tijdje kijk je terug en denk je wauw, wat ben ik goed bezig.

 

Mooi, nu je sportkleding aan, stap naar buiten en de wereld wordt jouw sportschool.

 

succes!

Over mij Henk Splinter

Hier  kan je reageren, help ik je met advies, antwoorden, nieuwe ingevingen, een glimlach, inspiratie en een duwtje in je rug.

O ja... Vind je een artikel interessant en leuk, deel het dan a.u.b met je vrienden. Hoe meer mensen door mijn blogs gaan bewegen, hoe meer mijn missie slaagt!

Interview met Henk Splinter over Recreatiefbewegen bij de omroep 

Kantoor Recreatiefbewegen

Henk Splinter bedenker van de kampioenenparade in Lelystad