LOGO Recreatiefbewegen

Maak een Ommetje!

Ik maak een ommetje en tijdens mijn wandeltochtjes gebruik ik de Ommetje-app. De app is ontwikkeld door de hersenstichting en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. En ik moet zeggen, ik vind het een leuke app. Hij is niet ingewikkelt en dus voor iedereen te doen. Dus ook voor jou!  :-)

 

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga alleen de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Dus hij is nog Coronaproef ook. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken. Belangrijkste is dat je op een leuke manier gezond aan het wandelen bent.

Maak je wandeltochtjes met de Ommetje-app.

Maak een ommetje, hoe werkt het?

 

Met Ommetje verdien je XP punten. Loop je 20 minuten aan Ommetjes in één dag, dan verdien je 5 XP punten. Door zoveel mogelijk XP punten te halen stijg je op de ranglijst. Doe je dat in aaneengesloten dagen, dan krijg je 3 extra XP punten. Deel je de app op social media dan krijg je 2 XP punten. Start je je ommetje voor 09:00 krijg je ook nog eens extra XP punten.

Als extra bonus ontvang je na ieder Ommetje een interessant hersenfeitje van Erik Scherder.

Medailles

 

Daarnaast werk je ook aan je medailles. Met deze medailles kun je ook punten verdienen.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

 

Blijf juist nu in beweging met de Ommetje-app!

 

  • Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
  • Met de gratis Ommetje-app kun je toch samen wandelen
  • Neuropsycholoog Erik Scherder geeft interessante hersenfeitjes
  • Ommetje motiveert om dagelijks een wandeling te maken.

 

Lees hier meer over wandelen.

 

De Ommetje-app is gratis te downloaden in de App-store en Google play-store.

 

Lees meer over Ommetje

Henk Splinter

Oprichter van Recreatiefbewegen.

 

Als ervaringsdeskundige op gebied van sport, begrijpt hij welke rollen bewegen kan vervullen. Volgens Henk is gezondheid onbetaalbaar. Dat lang niet iedereen dit beseft is voor Henk een reden geweest voor het maken van deze website. Zijn missie is dan ook om mensen het inzicht te geven dat zij met bewegen hun eigen gezondheid voor een groot deel kunnen beïnvloeden.

Hier  kan je reageren, help ik je met advies, antwoorden, nieuwe ingevingen, een glimlach, inspiratie en een duwtje in je rug.

Meer ontdekken: